Luxus Leverpostei - Bygdafest

Luxus Leverpostei - Bygdafest

Mandelhuset (map)

Enten du er 40 år og vil gjennonoppleva ein legendarisk ungdomstid, eller er 18 år og ønskjer ein legendarisk ungdomstid, så er dette kvelden for deg!

For dette blir ein kveld som har eit fokus, rølp i fri utfaldelse! Luxus Leverpostei leverer konsertopplevingar utan sidestykke, nåtidas rølpeband kan ta seg ein bollde, det finnes kun eit Luxus Leverpostei! Unn deg denne kvelden med lott og løye, du kjem til å gå heim som eit nytt menneske.


Billettpris: 280,- + billettavgift.

Dørane opner kl 18:00 

Kjøkenet ope heile kvelden, og for nattmat med burger på menyen.

Lærlingaften

Lærlingaften

mandelhuset (map)

Velkomen til vår første lærlingaften.

Me er i aller høgste grad stolt over våre lærlinger, derfor overlet me kjøkenet vårt i deira hender laurdag 26. januar. 

De, våre gjester vil få servert "vestlandske munnfuller" og apéritif ved ankomst kl 18:00. Me går til bords kl 19:00 der det vil bli servert ein fem-rettar inspirert av kysten rundt oss. Det vil høyra med historie til kvar av rettane og me lovar dykk ei magisk afta! 

Pris: 500,- per stk. Anbefalte drikkepakker kan kjøpast på kvelden. 
Bestill plass på epost: booking@mandelhuset.no

Trine Rein intimkonsert

Trine Rein intimkonsert

Mandelhuset (map)

Mandelhuset kan stolt presentera Trine Rein!

Sist gong Trine Rein fengsla gjestene våre med nydelig musikk og historiar var i 2016, me gleder oss til gjensyn. 

-"Etter noen særdeles innholdsrike år som vinner av NRKs The Hit 2014 med låten Story of Love, finaleplass i NRKs Stjernekamp 2015, og hvor året ble avsluttet med to juleturnéer og seksti julekonserter er Trine Rein på veien igjen med enda flere musikalske godbiter i sekken! 

Ved siden av et spennende samarbeid med den legendariske rockeren Tony Carey gjennomfører Trine Rein også egne solokonserter med sine faste musikere. Trine har etter hvert utviklet et repertoar som klinger like godt enten hun spiller i et kulturhus, eller i en kirke. Med en stemmeprakt som få kan måle seg med har Trine Rein en unik evne til å tilpasse seg musikalsk, og til å underholde folk i alle aldre, uansett setting. Trine er kjent for å by på seg selv, og konsertene hennes er ofte innholdsrike og personlige med en humoristisk snert som sørger for at publikum alltid sitter igjen med en god opplevelse. Repertoaret hennes består av egne hits, både kjent og ny musikk, og dessuten Trines egne favorittlåter. Går man på konsert med Trine Rein bør man forberede seg på å høre alt fra de helt sakrale, vakre tonene og over til den mer rufsete delen av musikkskalaen."


Dato: Laurdag, 16 februar 2019
Lokale: Festsalen + gamle huset, stolrekker.
Showmeny kl 18:00: Det blir dekt opp i "gamle huset" og festsalen. kr: 1090,- (middag inkl. vinpakke, billett)
Bestilling av showmeny blir gjort på epost: patrick@mandelhuset.no
Konsertstart: 21:00 (dørane lukkes kl 21:00 for å forhindre forstyrrelser utover konserten)
Pris: 420,- (+ billettavgift.)

Jonas Fjeld - Intimkonsert

Jonas Fjeld - Intimkonsert

Mandelhuset AS (map)

Det er ei sann gleda å få presentera Jonas Fjeld på Mandelhuset! Laurdag 9. mars er datoen, det er lika greit å notere den først som sist.

-"Engler i sneen er ikke alt her i livet, men for mange av oss betyr bildet av de ordene noe spesielt. Opplagt er det slik for Jonas Fjeld siden «Engler i sneen» er den sangen han aldri kan utelate fra en konsert. Sangen og følelsene i låta som det norske folk har trykket til sitt bryst og kåret til tidenes tredje beste norske låt. Bare slått av en viss internasjonal «Take on me» og en trøndersk «Lys og varme».
Men Jonas Fjeld er så mye mer. I et land som alltid har holdt countrymusikkens tradisjoner til sitt bryst, har han skapt sin tidløse norske versjon av det amerikanske. En versjon der fortellinger som formidles gjennom dyktige tekstforfattere fra Ole Paus til Jo Nesbø veies like tungt som hans nøye harmoniserte melodi.  Jonas Fjeld har over et langt liv som bandleder, låtskriver og omreisende musiker vært en av våre mest erfarne og respekterte artister. I antall år, noen av dem langs landeveier du trodde var et folkeeventyr, ligger han et hestehode foran både Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen. Eldre ungdom som synes å bli bare bedre med årene selv om hårfestet kryper oppover.

Han er en som tar all sin livsvisdom og sitt følelsesliv og uttrykker det gjennom sanger. Oppriktigheten hans, at håndverket er rene følelser og strippet for fakter og fjas, har gjort at mange setter Jonas Fjeld på lista over sine mest folkekjære artister. Utad en sjenert fyr fra Drammen, en som trives best i skyggefulle partier og helst med en kald Aass øl i hånda. Men gi han en gitar og en mikrofon så vokser selvbildet som en tordensky. For å si det med en litt heldig omskrevet betydning av en av hans låter.

Og Gud var i godlune den dagen han skapte stemmen på denne gutten fra et utpreget arbeidersamfunn nær Drammens havn. Ikke alene om å ha en mektig og dyp stemme kanskje, men med den varme og roen som omfavner deg… Vi sier ikke mer, men har tenkt tanken om at de rett og slett ikke lager artister som dette lenger. Det vil være feil å bruke ord som verneverdig, men det er en grunn til at han er så folkekjær, og for at Ole Paus aldri har veket langt fra hans side. En Ole Paus som satte sin egen karriere på spill for å tvinge EMI til å utgi hans første norskspråklige plate «Svært Nok For Meg» i 1989. Et ultimatum som ga oss «Engler i sneen».


Under innspillingene av Hver Gang Vi Møtes på TV2 for to år siden fikk vi komme nærmere under huden på veteranen. Skjønne mer av den litt forsiktige personligheten, og hans varme og ujålete vesen. Men også hans medfødte intuitive musikkforståelse, som nok overrasket en del når han konverterte de andres musikk til sine norsk-amerikanske røtter. Slik han med stor suksess gjorde med D.D.E. låta «E6». Inger Lise Rypdal ga uttrykk at Fjeld var selve tryggheten å ha med seg til innspillingene ved Moss. En hun kjente og forstod fra før. 


Jonas Fjeld har kommet dit han er som en folkets favoritt gjennom å turnere Norge på kryss og tvers i snart 50 år. Det gleder spesielt å se at han liksom Johnny Cash bruker alderen og erfaringen til stadig å gjøre seg aktuell og vanskelig å komme utenom. Det er jo det livet handler om. Å finne frem til det tidløse i en sang som publikum aldri vil legge bort, som berører. Som han har gjort det med «Engler i sneen», «Sett bagen fra deg» og «Drammen i regn», eller på engelsk med «When morning comes to America» som han gjorde sammen med Eric Andersen og Rick Danko fra The Band på 90-tallet, for å ta et lite utvalg. En hardt arbeidende turne-artist som med enkle fakter, en uslitelig kjærlighet til låtskriver-tradisjonen og en jovial utstråling lar seg enkelt beskrive med ett eneste ord: ekte. "Dato: Laurdag, 9. mars
Lokale: Festsalen + gamle huset, stolrekker.
Showmeny kl 18:00: Det blir dekt opp både i Sjøhuset og i "gamle huset". kr: 1190,- (middag inkl. vinpakke, billett)
Bestilling av showmeny blir gjort på epost: patrick@mandelhuset.no
Konsertstart: 21:00 (dørane lukkes kl 21:00 for å forhindre forstyrrelser utover konserten)
Pris: 495,- (+ billettavgift.) 
Kjøp billett her: https://mandelhuset.ticketco.events/no/nb/e/jonas_fjeld__intimkonsert 


Bjørn Jensen Showkveld

Bjørn Jensen Showkveld

Mandelhuset (map)

Vestlandets kulturskatt er tilbake!

Velkomen til eit magisk gjensyn med Bjørn Jensen og Klabbetryne skjærtorsdag, 18 april. Bjørn Jensen er ein legende innan scene og musikk, med seg har han sitt trofaste sidekick, "Klabbetryne" Det er to år sida sist dei vitja oss, så no ser me fram til ein storslått kveld!

Showstart: 21:00 (dørane og baren lukkes kl 21:00 for å forhindre forstyrrelser utover showet)
Lokale: Festsalen + gamle huset, stolrekker.
Showmeny kl 18:00: Det blir dekt opp i "gamle huset" og i Festsalen, det er og mulig å booke Sjøhuset for større grupper. kr: 1090,- (middag inkl. vinpakke, billett)
Bestilling av showmeny blir gjort på epost: patrick@mandelhuset.no

Pris: 450,- (+ billettavgift.)


Billetter på ticketco.no: https://mandelhuset.ticketco.events/no/nb/e/bjoern_jensen__showkveld_paa_mandelhuset

Bobler - smaken av fest

Bobler - smaken av fest

mandelhuset (map)

Nyt sumaren samen med oss og Ingvild Tennfjord, laurdag 15. juni

Mandelhuset har invitert Ingvild Tennfjord, forfatter, journalist og vinkjenner. Ho holder vinkurset, ”Bobler – Smaken av fest!, dette blir ei reisa inn i boblenes verden som du ikkje kan gå glipp av.

-"Bobler - smaken av fest! 

Hver er egentlig forskjellen på prosecco og cava. Hvorfor er champagne så dyrt? Ingvild
Tennfjord åpner opp en verden av bobler. Du blir kjent med de viktigste stilene, finner
de gode kjøpene og kanskje viktigst av alt - finner dine personlige favoritter blant

musserende viner."

Etter smakingen blir det servert ein nydelig skalldyrlunch, petite four og kaffe/ te..


Kr 950 pr person. Billetter kjøpes på ticketco
Dette er inkludert kurs, smaking og påfølgende lunsj.

Velkomen!